Een 70-tal schutters namen deel aan de koning-en prinsenschieting.
In de derde ronde schoot niet alleen Bart Coudron maar ook Bart Dannau de hoofdvogel. Na een spannende strijd van 71 ronden tussen deze twee werd uiteindelijk de 26 jarige Bart Coudron de nieuwe koning.
Bart is 18 jaar lid van de schuttersgilde en komt uit een echte boogschuttersfamilie.

Bij de jeugd schoot de 14 jarige Snoowi Basteleus zich
na 35 ronden prinses. Haar papa en mama zijn ook lid van de gilde.
Nadat de breuken van de gilde overhandigd werden aan de nieuwe koning en de nieuwe prinses konden alle schutters, vrienden en ereleden genieten van het lekkere kramiek, balletjes en kriekjes en niet te vergeten de lekkere Leeuwse Schutter.

Koning en prins 2016 Marc L'Ecluse en Jarne Lichtert
Koning en prins 2016 Marc L'Ecluse en Jarne Lichtert

Elk jaar op paasmaandag organiseert de Sint-Sebastiaansgilde haar traditionele koningsschieting. Wie als eerste de hoofdvogel weet af te schieten mag een jaar lang de titel van koning voeren.

 

De nieuwe koning Marc L'Ecluse schoot in de eerste ronde reeds de hoofdvogel af ondanks het gure weer. Marc is lid van de gilde sinds 1993 en werd in 2007 opgenomen in de orde van Sint-Sebastiaan voor zijn verdienste voor de verbouwing van het schuttershof. 

 

In de 24ste ronde lukte het de 16-jarige Jarne Lichtert om zich tot prins te schieten. Hij is sinds 2010 schutter in de gilde. Hij is de eerste prins die de nieuwe prinsenbreuk mag dragen. 


Koningen van 1943 tot 2014

Prinsen van 1978 tot 2014