Lidmaatschap

Hoe word ik lid?

 

 Indien je interesse hebt voor onze gilde, dan kan je best eerst even de sfeer komen opsnuiven. Dat kan bijvoorbeeld tijdens onze jaarlijkse initiatieschieting op 1 mei. Indien je beslist om lid te willen worden, dan ben je eerst één jaar op de proef alvorens als volwaardig lid te worden toegelaten tot de gilde. De peter of meter, die je volwaardig lidmaatschap verdedigt, zal voor de rest van je schutterscarrière je peter of meter blijven.

 

Hoeveel bedraagt het lidgeld?

 

Het lidmaatschap kost jaarlijks 25 euro voor volwassenen en 10 euro voor minderjarigen (tot en met het jaar waarin men 18 jaar wordt). Vraag bij je mutualiteit of je een terugbetaling kan krijgen.

 

Wat is het verschil tussen een gilde en een sportclub?

 

Onze gilde heeft een gezamenlijke activiteit, namelijk het schieten met de traditionele boog op de staande wip. Deze sportieve bezigheid is het bindmiddel van de gilde. De gilde heeft met haar meer dan vijftig jaarlijkse activiteiten (uitstappen, barbecue, …) echter nog veel meer te bieden. Bovendien is het broederschap tussen de leden van de gilde van bijzonder hoge waarde net zoals de fierheid op onze tradities.

 

Heb ik speciale kledij nodig?

 

Om te schieten heb je geen speciale kledij nodig. De schutters van onze gilde beschikken echter meestal over een polo, sweater en/of regenjas met het gildelogo op. Bij officiële plechtigheden dragen de schutters hun officiële uniform (grijze broek/rok, blauw of wit hemd, gildedas/sjaal, blauwe blazer met gildelogo).

 

Wat kost een boog?

 

 Een traditionele boog of een recurve boog (dit is een traditionele boog uit drie delen) begint vanaf 250 euro. Je kan altijd eens komen proberen. Wij hebben wel wat bogen en pijlen op voorraad. Je hoeft dus nog niet onmiddellijk materiaal aan te schaffen. 

 

Is boogschieten voor alle leeftijden, mannen en vrouwen?

 

Ja. Onze gilde heeft leden uit alle leeftijdscategorieën, mannen, vrouwen en kinderen.

 

Vanaf welke leeftijd kan men beginnen boogschieten?

 

 In de grond is er geen beginleeftijd. Men dient in feite alleen genoeg kracht te bezitten om een boog open te trekken en de pijl hoog genoeg te krijgen. Dit hangt uiteraard van individu tot individu af.

 

Moet ik veel kracht hebben om een boog te kunnen trekken?

 

 Er zijn bogen in verschillende maten en gewichten. Hoe zwaarder men trekt hoe minder last men van de wind zal hebben. Hoe lichter men trekt hoe meer men rekening zal moeten houden met de wind.

 

Nog vragen?

 

Contacteer ons via het contactformulier